Welkom bij Kamerkoor Moderato Cantabile


Moderato Cantabile is een Gronings kamerkoor van gemiddeld 30 geoefende zangers die allen brede ervaring hebben in koormuziek. Het koor is in 2001 opgericht door dirigente Nana Tchikhinashvili.


Nieuws e.a.


Moderato Cantabile startte in mei 2019 een bijzonder gevarieerd en publieksaantrekkelijk concertprogramma genaamd Vocal Jewels, waarbij het publiek meegevoerd werd op koorklanken uit verschillende werelddelen en stijlperiodes, inbegrepen enkele composities van dirigente/zangeres/componiste Nana Tchikhinashvili zelf. Mogelijk herkende men enkele werken zoals ‘Song for Athene’ van John Tavener, dat gezongen werd tijdens de begrafenisplechtigheid van Lady Diana, ‘Miserere mei, Deus’ van Gregorio Allegri en 'O Nata Lux' van Morten Lauridsen. Maar ook betoverend mooie, relatief onbekende koorwerken werden uitgevoerd en a capella gezongen.
Vocal Jewels zou uitgevoerd worden t/m juni 2020 op verschillende locaties, maar vanwege de coronacrisis zijn vanaf 8 maart 2020, waar nog opgetreden werd in de Hermitage/Amsterdam, alle concerten afgelast.


Van 19 t/m 24 oktober 2019 was Moderato Cantabile op een bijzonder inspirerende koorreis naar Wenen, waarbij zowel op de heenweg als op de terugweg werd opgetreden in respectievelijk de Kloosterkerk van de Abdij van Melk en in de Dom van Passau. In Wenen trad het koor op in de Peterskirche en de Obere Belvedere. Ook werd buiten Wenen in de plaats Berndorf in de Margaretenkirche een concert gegeven, waarbij het enthousiaste publiek werd beloond met een toegift.

Voor foto's en een compilatie van live filmbeelden ga je naar Media


In 2021 bestaat Moderato Cantabile 20 jaar! In verband daarmee zou op drie locaties in de drie noordelijke provincies het Jubileumconcert DRIELUIK uitgevoerd worden met werken van de drie componisten Zbigniew Preisner, Arvo Pärt en Nana Tchikhinashvili, maar vanwege de ontwikkelingen rondom covid-19 is besloten deze concerten uit te stellen tot een nog nader vast te stellen datum. Houd daarom deze website goed in de gaten!


Voor alle concerten zie hier de 'Agenda'


Gevraagd: sopraan! Je kunt hier reageren.