Welkom bij Kamerkoor Moderato Cantabile


Moderato Cantabile is een Gronings kamerkoor van gemiddeld 28 zangers die allen brede ervaring hebben in koormuziek. Het koor is in 2001 opgericht door dirigente Nana Tchikhinashvili.


Nieuws e.a.


Moderato Cantabile startte in mei 2019 een bijzonder gevarieerd en publieksaantrekkelijk concertprogramma genaamd Vocal Jewels, waarbij het publiek meegevoerd zal worden op koorklanken uit verschillende werelddelen en stijlperiodes, inbegrepen enkele composities van dirigente/zangeres/componiste Nana Tchikhinashvili zelf. Mogelijk herkent men enkele werken zoals ‘Song for Athene’ van John Tavener, dat gezongen werd tijdens de begrafenisplechtigheid van Lady Diana, ‘Miserere mei, Deus’ van Gregorio Allegri en 'O Nata Lux' van Morten Lauridsen. Maar ook tamelijk onbekende koorwerken worden uitgevoerd. Alle werken worden a capella gezongen.
Vocal Jewels wordt uitgevoerd t/m juni 2020 op verschillende locaties, o.a. in de Hermitage/Amsterdam, waarbij af en toe gevarieerd zal worden binnen het repertoire om de naam eer aan te doen!
Zie hier de 'Agenda'.


Zondagmiddag 30 juni gaf het koor een openbare repetitie als afsluiting van het seizoen in de kerk van Garnwerd, en als opmaat tot de koorreis naar Wenen van 19 t/m 24 oktober. Ook waren er solistische optredens van koorleden te beluisteren.


Er is nog plaats voor een 1e alt en een 1e tenor! Je kunt je hier aanmelden