Welkom bij Kamerkoor Moderato Cantabile


Moderato Cantabile is een Gronings kamerkoor van ruim 30 geoefende zangers die allen brede ervaring hebben in koormuziek. Het koor is in 2001 opgericht door dirigente Nana Tchikhinashvili.


Nieuws e.a.


Moderato Cantabile startte in mei 2019 een bijzonder gevarieerd en publieksaantrekkelijk concertprogramma genaamd Vocal Jewels, waarbij het publiek meegevoerd zal worden op koorklanken uit verschillende werelddelen en stijlperiodes, inbegrepen enkele composities van dirigente/zangeres/componiste Nana Tchikhinashvili zelf. Mogelijk herkent men enkele werken zoals ‘Song for Athene’ van John Tavener, dat gezongen werd tijdens de begrafenisplechtigheid van Lady Diana, ‘Miserere mei, Deus’ van Gregorio Allegri en 'O Nata Lux' van Morten Lauridsen. Maar ook betoverend mooie, relatief onbekende koorwerken worden uitgevoerd. Alle werken worden a capella gezongen.
Vocal Jewels wordt uitgevoerd t/m juni 2020 op verschillende locaties, o.a. in de Hermitage/Amsterdam, waarbij regelmatig gevarieerd zal worden binnen het repertoire om de naam eer aan te doen.

Na een aantal succesvolle concerten op verschillende locaties, waaronder de Hermitage in Amsterdam, zal het volgende concert Vocal Jewels plaats vinden in de Dorpskerk in Haren op woensdagavond 22 april. Deze keer een heel bijzondere invulling van het programma, want het concert zal gegeven worden samen met het Byzantijns Mannenkoor Friesland, ook onder directie van Nana Tchikhinashvili!

N.B. Wegens de ontwikkelingen omtrent het Corona-virus, en de maatregelen die de regering heeft genomen om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken, is besloten het concert van 22 april te annuleren. Wij hopen dit bijzondere programma voorjaar 2021 toch nog uit te kunnen voeren.

Van 19 t/m 24 oktober was Moderato Cantabile op een bijzonder inspirerende koorreis naar Wenen, waarbij zowel op de heenweg als op de terugweg werd opgetreden in respectievelijk de Kloosterkerk van de Abdij van Melk en in de Dom van Passau. In Wenen trad het koor op in de Peterskirche en de Obere Belvedere. Ook werd buiten Wenen in de plaats Berndorf in de Margaretenkirche een concert gegeven, waarbij het enthousiaste publiek werd beloond met een toegift.

Voor foto's en een compilatie van live filmbeelden ga je naar Media


In 2021 bestaat Moderato Cantabile al weer 20 jaar! In verband daarmee zal op drie locaties in de drie noordelijke provincies het Jubileumconcert DRIELUIK uitgevoerd worden met werken van de componisten Zbigniew Preisner, Arvo Pärt en Nana Tchikhinashvili.


Voor alle concerten zie hier de 'Agenda'