Welkom bij Kamerkoor Moderato Cantabile


Moderato Cantabile is een Gronings kamerkoor van gemiddeld 28 zangers die allen brede ervaring hebben in koormuziek. Het koor is in 2001 opgericht door dirigente Nana Tchikhinashvili.


Nieuws e.a.


Op 14 en 16 december waren de laatste, succesvolle concerten uit de concertcyclus in 2018 van 'Vespers' van Rachmaninoff  in respectievelijk de Koepelkerk in Smilde, en in museum De Buitenplaats in Eelde.
Zie de foto's op deze website, en de recensie namens museum De Buitenplaats.


Moderato Cantabile gaat vanaf april 2019 t/m juni 2020 verder met een bijzonder gevarieerd en publieksaantrekkelijk concertprogramma genaamd Vocal Jewels, waarbij het publiek meegevoerd zal worden op koorklanken uit verschillende werelddelen en stijlperiodes, inclusief enkele composities van dirigente/zangeres/componiste Nana Tchikhinashvili zelf. Mogelijk herkent men enkele werken zoals ‘Song for Athene’ van John Tavener, dat gezongen werd tijdens de begrafenisplechtigheid van Lady Diana, ‘Miserere mei, Deus’ van Gregorio Allegri en 'O Nata Lux' van Morten Lauridsen. Maar ook tamelijk onbekende koorwerken worden uitgevoerd. Alle werken worden a capella gezongen.

Op 25 mei begint het koor met de concertcyclus Vocal Jewels in de Pelstergasthuiskerk! Dit concert komt bijzonder tot zijn recht in deze sfeervolle kerk verscholen in het hartje van Groningen middenin het 13e eeuwse (van oorsprong) Pelstergasthuiscomplex en een drietal binnenhofjes. Reserveren kan al hier


Gevraagd: 1e alt en 1e bas! Je kunt je hier aanmelden