Welkom bij Kamerkoor Moderato Cantabile


Moderato Cantabile is een Gronings kamerkoor van gemiddeld 26 zangers die allen brede ervaring hebben in koormuziek. Het koor is in 2001 opgericht door dirigente Nana Tchikhinashvili.


Nieuws e.a.


8 Juli was er een openbare repetitie/huisconcert als afsluiting van het seizoen in de Kerk van Garnwerd in voorbereiding op het concertprogramma 'Festa Vocale' in 2019 en 2020". Met met o.a. werken van Lauridsen, Gjeilo, Tavener, Allegri en Tchikhinashvili en na de pauze solistische optredens van koorleden.

24 Juni was er een optreden voor 'een volle kerk' met onder meer delen van Vespers tijdens 'Een uurtje eeuwigheid' in de Sint Jozefkathedraal in Groningen.

Op 27 Mei gaf Moderato Cantabile 's middags een concert met Vespers van S. Rachmaninoff in de Mariakerk in Ruinen, georganiseerd door Stichting Muziek in de Mariakerk. Ondanks de hitte was de publieke belangstelling groot!

Op 14 April gaf Moderato Cantabile het tweede, succesvolle duoconcert 'Grenzeloos a capella' met het Kroatische mannenensemble Klapa Bandira in de Doopsgezinde kerk in Groningen. Hiervoor was de ambassadrice van Kroatië speciaal uit Den Haag overgekomen!

Op 25 Maart was er een Passieconcert met delen van Vespers van S. Rachmaninoff, solo-optreden van Ani Natroshvili (altviool) met begeleiding van Nana Tchikhinashvili (piano), en enkele koorwerken van de dirigente in de Magnuskerk in Bellingwolde.

Op zaterdagavond 17 Maart gaf Moderato Cantabile het eerste Duoconcert met het Kroatische ensemble Klapa Bandira in de St. Apollinaris Kirche in Düsseldorf onder grote publieke belangstelling. Ook de ambassadeur van Kroatië was eervol aanwezig.


Voor het volledige programma van 2018 zie de Agenda


Gevraagd: een bas. Bekijk het programma voor 2018 en meld je aan via contact!