Welkom bij Kamerkoor Moderato Cantabile


Moderato Cantabile is een Gronings kamerkoor van ruim 30 geoefende zangers die allen brede ervaring hebben in koormuziek. Het koor is in 2001 opgericht door dirigente Nana Tchikhinashvili.


Nieuws e.a.


Moderato Cantabile startte in mei 2019 een bijzonder gevarieerd en publieksaantrekkelijk concertprogramma genaamd Vocal Jewels, waarbij het publiek meegevoerd zal worden op koorklanken uit verschillende werelddelen en stijlperiodes, inbegrepen enkele composities van dirigente/zangeres/componiste Nana Tchikhinashvili zelf. Mogelijk herkent men enkele werken zoals ‘Song for Athene’ van John Tavener, dat gezongen werd tijdens de begrafenisplechtigheid van Lady Diana, ‘Miserere mei, Deus’ van Gregorio Allegri en 'O Nata Lux' van Morten Lauridsen. Maar ook betoverend mooie, relatief onbekende koorwerken worden uitgevoerd. Alle werken worden a capella gezongen.
Vocal Jewels wordt uitgevoerd t/m juni 2020 op verschillende locaties, o.a. in de Hermitage/Amsterdam, waarbij regelmatig gevarieerd zal worden binnen het repertoire om de naam eer aan te doen.

Na goed bezochte concerten met enthousiast publiek in de Doopsgezinde kerk in Groningen op 24 november, en op 8 december in de Adelkerk van Midwolde, zal het volgende concert Vocal Jewels plaats vinden in de Rotondekerk in Terbant. Ook hier zal er weer een andere invulling van het programma geboden worden, verwijzend naar de naam!

Voor alle concerten zie hier de 'Agenda'


Van 19 t/m 24 oktober was Moderato Cantabile op een bijzonder succesvolle en inspirerende koorreis naar Wenen, waarbij zowel op de heenweg als op de terugweg werd opgetreden in respectievelijk de Kloosterkerk van de Abdij van Melk en in de Dom van Passau. In Wenen trad het koor op in de Peterskirche en de Obere Belvedere. Ook werd buiten Wenen in de plaats Berndorf in de Margaretenkirche een concert gegeven, waarbij het enthousiaste publiek werd beloond met een toegift.

Voor foto's en een compilatie van live filmbeelden ga je naar Media


In 2021 bestaat Moderato Cantabile al weer 20 jaar! In verband daarmee is een prachtig programma in voorbereiding. Zodra daar meer over bekend is komt dat uiteraard op de 'Homepage' en in de 'Agenda' te staan!